Novosti

Virtualna konferencija “Zamišljanje budućnosti europskih ruralnih područja”

Objavljeno:

Europska mreža za ruralni razvoj (ENRD), u suradnji s Europskom komisijom, organizira virtualnu konferenciju “Rural Vision Week: Imagining the future of Europe’s rural areas” (Tjedan ruralne vizije: Zamišljanje budućnosti europskih ruralnih područja).  Rural Vision Week događat će se između 22. i 26. ožujka 2021. godine.

Rural Vision Week otvoren je za prijave – registrirajte se ovdje do 15. ožujka 2021. godine.

Ovaj interaktivni događaj uključivat će prezentacije i rasprave na visokoj razini, tržnicu, radionice i “nekonvencionalne aktivnosti”. Sudjelovat će europski dionici i pokušati zajedno pridonijeti pripremi dugoročne vizije o budućnost ruralnih područja EU-a. Dugoročnu viziju o budućnosti ruralnih područja EU bi trebala rezultirati Komunikacijom Europske komisije na ljeto 2021.

Rural Vision Week će imati “virtualne štandove” na tržnici “NAŠE SEOSKO”. Tijekom cijelog Rural Vision Weeka, ENRD će na svojoj mrežnoj stranici rezervirati prostor za ruralne dionike, lokalne zajednice, organizacije EU-a, istraživačke projekte i druge koji će predstaviti aspekte svoje ruralne vizije.

Nekonvencionalne radionice održat će se ujutro u četvrtak, 25. ožujka 2021., pružit će prostor raznim dionicima i organizacijama zainteresiranim za ruralna područja da predstave svoje perspektive i poruke u okviru vlastite vizije o selu. Prijave za organizaciju nekonvencionalnih prodavaonica su zatvorene.

Radni jezik događaja će biti engleski. Za plenarne sesije osigurat će se tumačenje na engleski, francuski, njemački, talijanski, poljski i španjolski. Uvodni plenarni sastanak bit će prevođen i na portugalski jezik.

Daljnje informacije, registracija i pronalaženje istomišljenika smješteni su na platformi B2match. Vodič “Kako se registrirati” dostupan je ovdje. Ako imate pitanja, kontakt adresa je rural-vision-week@enrd.eu.

Posjetite ENRD portal za dugoročnu ruralnu viziju i otkrijte brojne nadahnjujuće mreže i inicijative diljem Europe.

Nacrt dnevnog reda

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020