Novosti

Širokopojasna Europa – ažurirani bilten 19.9.2019.

Objavljeno:

Najavljen novi datum poziva za WiFi4EU

Datum trećeg poziva inicijative za vaučer WiFi4EU najavljen je za 19. rujna 2019. u 13:00 po srednjoeuropskom ljetnom vremenu. Proračunom za poziv u iznosu od 26.7 milijuna eura, Komisija će raspodijeliti 1.780 vaučera po europskim jedinicama lokalne samouprave na način da se sredstva dodijele po redoslijedu zaprimanja prijava.

Više informacija na poveznici.

 

B-Day: Povećanje ulaganja u povezanost

Cilj konferencije je okupiti sve relevantne dionike i informirati ih o najnovijem napretku inicijative za širokopojasnu EU i njenoj provedbi. Također će sudionicima pružiti informacije o pripremi sljedećeg programa  za Instrument za povezivanje Europe. Na konferenciji će se raspravljati o vrhunskim tehnologijama, poslovnim modelima i financijama s ciljem prepoznavanja ideja i sinergija između sektora.

Više informacija na poveznici.

 

Upoznajte žiri za dodjelu Europske nagrade za širokopojasne mreže 2019.

Projekte koji se prijavljuju za Europske nagrade za širokopojasne mreže 2019. ocjenjivat će žiri sastavljen od pet europskih stručnjaka za širokopojasne mreže s bogatim iskustvom. Žiri će odabrati finaliste i pobjednike u svakoj od pet kategorija za dodjelu nagrada. Članovi žirija su: Ivančica Urh, Mart Võrklaev, Koen Salemink, Maija Ahokas i Konstantinos Champidis.

Više informacija na poveznici.

 

Studijska radionica CEF2 – Pametna ulaganja za pametne zajednice

Cilj novog Instrumenta za povezivanje Europe (CEF2 Digital) je poduprijeti ulaganja u nepokretnu i pokretnu infrastrukturu vrlo visokog kapaciteta koja podržava 5G mobilnu mrežu za kućanstva, škole i bolnice, autoceste i lokalne zajednice, ulaganjem 3 milijarde eura EU sredstava za strateške digitalne infrastrukturne projekte. Komisija predlaže ulaganje 3 milijarde eura iz EU fondova za strateške projekte digitalne infrastrukture u okviru CEF2.

Više informacija na poveznici.

 

Europski tjedan regija i gradova: Osiguravanje budućih dinamičnih ruralnih područja

Ova radionica će predstaviti načine uvođenja inovacija za stvaranje pametnijih ruralnih i udaljenih područja. Nedostatak digitalnih vještina i stabilne povezanosti negativno utječe na europska poduzeća i građane. Europska komisija ima strategiju kojom bi se premostio digitalni jaz i osigurala mogućnost regionalnim i lokalnim vlastima da uvedu pametne inovacije, poboljšaju povezanost i osiguraju veću konkurentnost u ruralnim područjima. Registracija je otvorena za sve. Konačni dnevni red bit će dostupan sudionicima.

Više informacija na poveznici.

 

Priče o WiFi4EU: intervju s kontakt osobom Nouméa za digitalne politike, Nova Kaledonija

Glavni grad francuskog teritorija u Tihom oceanu, Nove Kaledonije, općina Nouméa, smještena je na poluotoku prepunom uvala i brda usred Tihog oceana. Kako bi saznali više o tome na koji način općina koristi  vaučer WiFi4EU s ciljem uključive povezanosti i poboljšanih turističkih usluga na tom području, tim WiFi4EU razgovarao je s Othmanom Joumadyom, kontakt osobom Nouméa za digitalne politike.

Više informacija na poveznici.

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020