Novosti

Poticanje digitalizacije u poljoprivredi, šumarstvu i ruralnim područjima do 2040

Objavljeno:

U lipnju 2021. Europska komisija bi trebala objaviti Komunikaciju o dugoročnoj viziji ruralnih područja (Long-Term Vision for Rural Areas). Digitalizacija će zasigurno imati istaknutu ulogu u budućnosti ruralnih područja, kao iznimno važan trend koji već utječe na poljoprivredu, šumarstvo i život ruralnih građana širom Europe. DESIRA-in Forum za Ruralnu Digitalizaciju razvio je tijekom posljednjih mjeseci niz preporuka za usmjeravanje održive digitalizacije u poljoprivredi, šumarstvu i ruralnim područjima 2040. godine.

Webinar će se održati 30. lipnja u 10 sati. Članovi foruma i ostali zainteresirani ruralni dionici okupit će se kako bi:

–          stekli zajedničko razumijevanje predviđene uloge digitalizacije u Komunikaciji o dugoročnoj viziji ruralnih područja;

–          razmislili o preporukama Foruma za ruralnu digitalizaciju za poticanje održive digitalizacije poljoprivrede, šumarstva i ruralnih područja;

–          prepoznali ključne izazove i mogućnosti digitalizacije za budućnost;

–          razgovarali o podršci potrebnoj na terenu kako bi se osigurala održiva digitalizacija poljoprivrede, šumarstva i ruralnih područja.

Prijavite se na ovoj poveznici.

Dnevni red webinara

 

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020