Novosti

Konferencija „Pametna sela – EU koncept razvoja ruralne zajednice“

Objavljeno:

Osječko-baranjska županija u suorganizaciji s Uredom zastupnika u Europskom parlamentu doc.dr.sc. Tomislavom Sokolom, Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova europske unije organizira Konferenciju Pametna sela – EU koncept razvoja ruralne zajednice. Konferencija će se održati 9. srpnja 2021. godine s početkom u 10,00 sati na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek, Vladimira Preloga 1, 31000 Osijek.

Na konferenciji će se predstaviti smjernice novog europskog koncepta te primjeri dobre prakse u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji. Kroz uvodna obraćanja i panel raspravu cilj konferencije je stručnoj i široj javnosti predstaviti mogućnosti koje pruža EU koncept Pametnog sela kao odrednice strateškog razvoja za ruralna područja.

Sudionici Konferencije su: Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije, doc.dr.sc. Tomislav Sokol, zastupnik u Europskom parlamentu, mr.sc. Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, kao i brojni stručnjaci iz područja ruralnog razvoja.

Konferencija se organizira u hibridnom obliku te je omogućeno i on-line praćenje na YouTube kanalu UO za ruralni razvoj, a teme i redoslijed izlaganja dostupni su u programu konferencije

Prijave za fizičko sudjelovanje na konferenciji  podnose se putem obrasca za prijave.

 

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020