Novosti

Europska komisija objavila “Dugoročnu viziju za ruralna područja”

Objavljeno:

Uz doprinos dionika u ruralnim područjima diljem EU, Europska komisija objavila je Dugoročnu viziju za ruralna područja.

Vizija u čijem kreiranju su sudjelovali i članovi hrvatske Nacionalne ruralne mreže, između ostalog, predlaže Ruralni pakt i Ruralni akcijski plan EU, čiji su ciljevi ruralnu Europu učiniti jačom, povezanijom, otpornijom i uspješnijom.

Više informacija možete pronaći u objavi koja je prevedena na mnoge od službenih jezika EU.

Na web stranici Europske mreže za ruralni razvoj objavljeno je i izvješće Ruralni glasovi: Kvalitativna analiza rezultata radionica s dionicima za doprinos dugoročnoj viziji za ruralna područja.

Analiza bilježi nade i zabrinutosti više od 3.000 građana iz ruralnih područja 19 različitih zemalja EU koji su sudjelovali u radionicama o socijalnim, ekonomskim i okolišnim uvjetima svog ruralnog područja, o tome kako bi se stanje moglo promijeniti u narednih 20 godina te kako stvoriti uvjete za ostvarenje svoje vizije za razvoj ruralnih područja.

Zaključno, izdane su i brošure posvećene finalistima tradicionalne dodjele nagrada Rural Inspiration Awards kroz sva tri izdanja natjecanja (2019., 2020. i 2021. godina).

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020