Događaji

7.2.2019.

Poziv na trening – Planiranje i izvještavanje u organizacijama civilnog društva

Poštovani, Hrvatska Mreža za ruralni razvoj (HMRR) vas poziva da sudjelujete na treningu „Planiranje i izvještavanje u organizacijama civilnog društva“, koji će se održati 7.-8. veljače 2019., u Koprivnici (Hotel Podravina). Trening se organizira u okviru projekta „Umrežavanje i zagovaranje za zeleno gospodarstvo“. Svrha treninga je sudionicima poboljšati znanje, vještine i alate u području provedbe […]


20.9.2018.

Održan sastanak članova Mreže za ruralni razvoj

U Zagrebu je 20. rujna 2018. godine održan sastanak članova Mreže za ruralni razvoj. Članovi Mreže za ruralni razvoj imali su prilike upoznati se sa trenutnim statusom provedbe Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., trenutnim statusom Mreže za ruralni razvoj i prijedlogom regulative Europske komisije za novo programsko razdoblje


21.2.2018.

Treći sastanak Tematske grupe ENRD-a na temu “Pametna sela”

U Bruxellesu, 21. veljače 2018. godine, u organizaciji Europske mreže za ruralni razvoj  (European Network for Rural Development – ENRD) održava će se treći sastanak Tematske grupe pod nazivom "Pametna sela", a bit će usredotočen na digitalnu inovaciju s raspravom o razvoju i pružanju digitalnih usluga u ruralnim područjima i zajednicama.

13.2.2018.

Radionica ENRD-a na temu poboljšanja provedbe ruralnih politika: regionalna dimenzija

U Rimu, 13. veljače 2018. godine, u organizaciji Europske mreže za ruralni razvoj  Europske mreže za ruralni razvoj  (European Network for Rural Development – ENRD) i talijanske ruralne mreže (Rete Rurale Nazionale) održava se jednodnevna radionica pod nazivom "Poboljšanje isporuke ruralnih politika: regionalna dimenzija".

6.2.2018.

Radionica ENRD-a na temu pojednostavljenja LEADER procedura

U Bruxellesu, 6. veljače 2018. godine, u organizaciji Europske mreže za ruralni razvoj  (European Network for Rural Development - ENRD) održava se jednodnevna radionica pod nazivom "Uvođenje pojednostavljivanja u praksu".

23.11.2017.

Održan CLLD seminar u Estoniji

U organizaciji Europske mreže LAG-ova (ELARD) 23. studenog 2017. u Laulasmaai u Estoniji održan je seminar na temu "LEADER/CLLD višefondovsko financiranje".

9.11.2017.

U Vukovaru održana radionica za LAG-ove

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, odnosno Mreže za ruralni razvoj i suorganizaciji Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, 9. i 10. studenog 2017. godine u Vukovaru je održana radionica „Provedba lokalnih razvojnih strategija unutar Mjere 19 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske“. Ciljna skupina radionice bili su odobreni LAG-ovi u Republici Hrvatskoj za programsko […]

8.11.2017.

U Mađarskoj održan 3. europski seminar na temu CLLD-a

U organizaciji Europske komisije, treći u nizu CLLD seminar, pod nazivom „Capitalising on CLLD experiences – Building resilient local communities“, održan je u gradu Győru u Mađarskoj, od 8. do 10. studenog  2017. godine.


26.6.2017.

Održan osmi sastanak Nacionalnih ruralnih mreža (NRN)

U Finskoj, u razdoblju od 26. do 28. lipnja 2017. godine, u organizaciji Europske mreže za ruralni razvoj (ENRD) održan je osmi po redu sastanak Nacionalnih ruralnih mreža (NRN) na temu mogućnosti razvoja novih alata umrežavanja i metoda potpore implementacije Cork 2.0 Deklaracije.